Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2010 15:13 - Кога ще дойде ......тока
Автор: tera07 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5847 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 28.08.2013 16:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



        image
       

Седя гледам  дъжда и си мисля...”Божеее  колко дребен е човек  и колко  зависим  от толкова много неща. От природата, от технокрацията  и как  докато имаш нещо не ти прави впечатление  но  без него...Ауууу ужас.

Хм ми, няма ток, няма и няма спря сутринта във 7ч.  /ама и снощи също 3 часа без ток... ех ние сме свикнали нали живея в България не в Япония, да речем/. Ама този път ... ами дето се казва „избиха рибата”. Отивам сутринта на работа,о соле мио ....там поне имаше, но радостта ми бе за кратко в 10 ч. баммм,  тока спря. Чакаме търпеливо час, два и после  телефоните, кой чул, кой какво разбрал – колежки, колеги.  ЕVN – то,  набираш повреди и от там автоматично любезен глас ти обеснява  че, поради авария на далекопреносен кабел от гр. А до гр.Б няма ток и се работи за отстраняване на проблема.... ама до кога ????

И като гледах днес, ами направо си бяхме декор за „Апокалипсис сега”. Туристите сърдити, да не говорим за останалите в асансьорите, климатиците аут и то не е смешно, ама като ги гледах как  са се натъпкали в басейна като шарани, чак място няма, за разлика от друг път се посмях.  Компютрите ...никой, банкоматите тоже, ресторантите не ми се иска да си представя размразените фризери и хладилници да не говорим за туристите които са с платена храна. Единия от големите ни мобилни оператори сдаде багажа...”Ами как да се обадя на Милото?” И така в чакане работния ден свърши. Ами ще се прибирам, и да ама не, то си е естественно няма ток... няма светофари. По кръстовищата ужас, родната полиция я нямаше никъде нито на едно кръстовище и къде се промушваш, къде „благославяш” или махваш учтиво ако някой  ти даде път.... а задръстването то си  е еждневие /дори със светофарите/ И така... 1-ва, 2-ра понакога 3-та и плюс това прибавяш пешеходците за които неработещите светофари са дюшеш и прибягват като стоножки между колите. Така допълзяваш до околовръстното мърморейки. А то и там колона от коли.... лято е .
Ех, все някак си се прибираш до в къщи.

Оставяш колата  и  един прескок до магазина да вземеш хляб и сирене. И там чуваш последните новини около очаквания ток и разбираш че, по радиото съобщили за паднал стълб който ще бъде възстановен до 48 часа. Примирено се понасяш към в къщи и като капак загърмява, излива се поток от пороен дъжд ..............

И какво.... ами седим с кучето на балкона гледаме дъжда и чакаме   тока да дойде.


п.п. В 19 ч. дойде.....от всякъде навън се чу едно мощно и радостно
   У АУУУУ.... ама за два часа, е пак е нещо и най важното заредих телефона  и се обадих на Милото J

 

23.07.2010

 

 

 




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chara - ХХI век! Колко малко му трябва на човек, за да е щастлив някак си!
24.07.2010 16:15
Само ... ток!
Хахаха!
Много е апокалиптично!
Затова когато казваме, че енергетиката е власт, само власт и още повече власт от всяка друга, знаем за какво говорим!
:)
цитирай
2. tera07 - chara - Много е апокалиптично!
24.07.2010 18:05
:))) ... Щеше да е комично и иделично, а и романтика на свещи......... но за ресторантьорите и хотелиерите си е направо трагично, защото туристите по принцип си се оплакват /получават неустойки и им идва по евтина почивката/, а спрения ток им дойде направоооо... бонус, а пък и гадничко си беше задушно, горещо , тишина и разминаващи се хора по алеите.... и въпросите "What the
problem is ???? Все пак добре, че не продължи във предвидените 48 часа. Има ток УРА без режим и мога да отговоря на коментара.
пп. Защото докато писах поста единия път ме хвана двучасовия режим и го изтри
:D
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tera07
Категория: Лични дневници
Прочетен: 115082
Постинги: 37
Коментари: 95
Гласове: 734
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031